Menu

Boek drukken

Wilt u uw eigen boek drukken? Bij Tipoprint helpen we u graag om die droom werkelijkheid te maken. We verzorgen het drukken en het binden van boeken in onze eigen productie. Laat uw boek drukken bij Tipoprint en maak van uw boek een succesverhaal.

Digitaal of offset boek drukken

Bij Tipoprint kunt u voor het drukken van uw boek kiezen tussen digitaal en offset. Digitaal printen is ideaal voor kleine oplages. Als u veel boeken wilt drukken, is offset drukken een uitstekende keuze, omdat dit goedkoper is bij grote oplages. Welke methode u ook kiest, bij Tipoprint garanderen we altijd een topkwaliteit bij ongeacht de druktechniek die u kiest.

Diverse afwerkingen mogelijk

Wij lamineren uw gedrukte boek standaard met een transparante plastic laag (laminaat), beschikbaar in zowel een glanzende als een matte anti-kras afwerking.

Geef uw boek een aantrekkelijke uitstraling met diverse afwerkingsopties. Spot-UV geeft een stijlvol effect met een glanzende lak op bepaalde delen van de omslag, zoals de titel of een afbeelding. Foliedruk zorgt voor een matte of glanzende afwerking op bepaalde elementen. Dat doen we door het nadien aanbrengen van een folie. Met pregen kunnen we delen van de omslag subtiel omhoog of omlaag drukken, waardoor een voelbaar 3D-effect ontstaat. Stansen gaat nog een stap verder door unieke, uitgesneden vormen te creëren die uw boek een unieke look geven. Ook bieden we diverse materialen voor de omslag, zoals linnen en kunstleer.

verschillende soorten hardcover boeken

Werkwijze van een boek drukken

Schrijven
Het proces van uw eigen boek drukken begint bij het schrijven. Bij Tipoprint helpen we u van de eerste tot de laatste pagina. Of u nu een idee wilt omzetten in een verhaal of uw manuscript nog een professionele touch nodig heeft, wij helpen u graag. Voor non-fictie zorgen we dat de informatie helder en accuraat is, en bij fictie kijken we naar de diepgang van uw personages en verhaal. Uiteraard behoudt u altijd zelf de controle over de uiteindelijke beslissingen, zodat uw gedrukte boek precies wordt zoals u dat wenst.
Tekstcorrectie/ redactie
Is uw tekst geschreven? Dan is het tijd voor de tekstcorrectie. Wij helpen u met de juiste grammatica, zinsbouw, spelling en interpunctie. Onze redacteurs kunnen ervoor zorgen dat de structuur van uw verhaal sterk is, met een goed plot en geloofwaardige personages. Zo wordt uw tekst niet alleen prettig leesbaar, maar komt uw boodschap ook helder over. Tevreden over de tekst? Dan zorgen onze experts ervoor dat deze foutloos de drukkerij in gaat.
Vormgeving
De uitstraling van uw boek is net zo belangrijk als de inhoud. Onze ontwerpers maken een omslag die de aandacht trekt en zorgen voor een binnenwerk dat past bij uw verhaal en doelgroep. Een stijlvol ontworpen omslag trekt direct de aandacht van potentiële lezers. Van de eerste schets tot het eindproduct werken we nauw met u samen om ervoor te zorgen dat het ontwerp uw verwachtingen overtreft.
Productie
Is het ontwerp goedgekeurd? Dan beginnen we met de productie. Met onze moderne druktechnologieën garanderen we een scherpe, heldere print. U kiest zelf het formaat en type papier, van glanzend tot mat, alles is mogelijk. De verschillende opties kunt u bij ons bekijken en vergelijken om de beste keuze te maken. Of u nu een kleine of een grote oplage nodig heeft, wij staan garant voor topkwaliteit bij elke pagina.
Afwerkingen
Bij Tipoprint bieden we verschillende afwerkingen om uw boek echt te laten schitteren. Hier zijn enkele opties die we aanbieden:
Spot UV: Een glanzende laklaag die op specifieke delen van de cover wordt aangebracht, waardoor bepaalde elementen extra opvallen.
Foliedruk: Een glimmende of matte metallic folie, zoals goud of zilver, die je boek een luxe uitstraling geeft.
Preeg: Een reliëfdruk die bepaalde delen van de cover omhoog of omlaag laat komen, wat zorgt voor een tastbare, elegante afwerking.
Lamineren: Een beschermende laag over de hele cover, verkrijgbaar in mat, soft-touch of glanzend.
Stansen: Een techniek waarbij delen van de cover worden uitgesneden om unieke vormen of patronen te creëren, wat je boek een opvallende uitstraling geeft.
Omslagmateriaal: Kies uit diverse materialen zoals linnen en kunstleer. Kies bij Tipoprint voor deze afwerkingen om je boek een professionele en unieke uitstraling te geven.
Distributie, verkoop & marketing
Na de productie is het tijd om uw boek te verkopen. U bepaalt waar het verkocht wordt, van lokale boekhandels tot online platforms. Voor deze distributie moet u een ISBN aanvragen. Heeft u hulp nodig of wilt u meer weten over het laten drukken van uw boek? Neem contact op met Tipoprint en laat ons u helpen om van uw boek een succes te maken!

Waarom uw boek laten drukken bij Tipoprint?

Bent u van plan uw boek te laten drukken? Kies dan voor Tipoprint! Hier zijn een paar redenen waarom digitaal drukken bij ons de beste keuze is:

Ervaring

We drukken jaarlijks meer dan 3500 boektitels. Onze ervaring en expertise betekent dat uw boek in goede handen is.

Lage kosten

We hebben onze eigen productielocatie waardoor we efficiënt kunnen werken en de kosten laag houden. We kopen groot in, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen die we graag met u delen.

Persoonlijke afwerking

Of u nu droomt van een boek met een linnen rug, goudfolie of glimmende spot-UV effecten, bij Tipoprint kan het allemaal.

Grote uitgeverijen

Veel uitgeverijen laten boeken bij Tipoprint produceren. Kijk voor inspiratie in ons portfolio.

Klaar om uw boek te laten drukken? Zet vandaag nog de eerste stap naar het realiseren van uw droom! Vraag nu een offerte aan bij Tipoprint voor het drukken van uw eigen boek.

Boek laten drukken?

hardcover boeken

Hardcover boeken

Jaarboek

magazines estadio

Magazines

ringband boeken

Ringband

softcover boeken

Softcover boeken

Journal

kookboeken publiceren

Kookboek

fotoboek rolex

Fotoboek

boze drieling kinderboek

Kinderboek

Boek laten drukken?

Hardcover boeken

Jaarboek

Magazines

Ringband

Softcover boeken

Journal

Kookboek

Fotoboek

Kinderboek

Veelgestelde vragen over een boek laten drukken

Een softcover boek, ook bekend als paperback, zijn handzaam en makkelijk mee te nemen onderweg. Softcover boeken zijn goedkoper en makkelijker te produceren dan harcover boeken, waardoor ze al snel in de boekhandels kunnen liggen. Hardcover boeken hebben daarentegen een stevige omslag, wat ze bijzonder duurzaam maakt. Dit maakt ze een goede keuze voor bijvoorbeeld kinderboeken of andere boeken die lang mee moeten gaan. Een ander voordeel is dat de cover niet direct aan het binnenwerk vastzit, waardoor het boek mooi vlak open blijft liggen – perfect voor luxe fotoboeken of kookboeken. Wij drukken softcover boeken standaard op 250 grams sulfaatkarton, maar uiteraard kunt u kiezen uit verschillende diktes voor de omslag. 

Het juiste formaat kiezen is belangrijk en hangt af van het soort boek en wie het gaat lezen. Kleine formaten zijn perfect voor romans of reisgidsen die makkelijk mee te nemen moeten zijn. Voor academische werken of fotoboeken is een groter formaat vaak geschikter. Passen onze standaard formaten zoals A4, A5 of 17×24 cm niet helemaal bij wat u in gedachten heeft? Geen zorgen, we kunnen samen een formaat kiezen dat perfect aansluit bij uw wensen. Belangrijk om te weten is dat een klein verschil in het formaat al flink kan schelen in de prijs. Dit komt omdat we boeken niet per pagina drukken, maar we drukken meerdere pagina’s op drukvellen van 70 x 100 cm. Hoe kleiner het boek, hoe meer pagina’s we tegelijk kunnen drukken. Daarom geven we u graag advies om een formaat te kiezen dat past bij uw wensen en budget.

U kunt kiezen uit verschillende papiersoorten: coated (mat, half mat of glanzend) en uncoated papier. Glanzend papier is mooi voor boeken met veel foto’s omdat het de kleuren intenser maakt. Mat papier is fijner voor tekst omdat het minder reflecteert en daardoor gemakkelijker te lezen is, vergelijkbaar met de comfortabele leeservaring van een matte e-reader in plaats van een glanzende iPad. Samen vinden we het beste papier dat past bij de inhoud en stijl van uw boek.

Hoe snel we uw boek kunnen drukken hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld hoe ingewikkeld het ontwerp is, het aantal pagina’s, de afwerkingen en de oplage. Gemiddeld duurt het 2 tot 4 weken na goedkeuring van het ontwerp. Het drukken van uw boektitel duurt maximaal 4 weken.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen met alles wat u nodig heeft om uw boeken te laten drukken zoals u het voor ogen heeft!