Menu

Digitaal drukken

Zoekt u een makkelijke en goedkope manier om boeken te drukken in kleine oplages? Dan is digitaal drukken dé oplossing. Met onze moderne technieken kunt u precies het aantal boeken drukken dat u nodig heeft, zonder hoge opstartkosten. Kies voor snel en betaalbaar digitaal drukken bij Tipoprint!

Wat is digitaal drukken?

Digitaal drukken is een moderne druktechniek die vooral geschikt is voor kleine oplages, denk aan minder dan 300 stuks. Bij deze techniek gaat uw bestand rechtstreeks naar de drukpers, zonder dat er drukplaten nodig zijn. Dit is anders dan bij offset drukken, waar we wel drukplaten gebruiken. Hierdoor zijn de opstartkosten voor digitaal drukken een stuk lager.

Vroeger was de kwaliteit van digitaal drukken merkbaar minder dan die van offset drukken. Dankzij de introductie van geavanceerde technologieën in moderne digitale printmachines is er tegenwoordig echter geen kwaliteitsverschil meer te zien tussen beide drukmethodes.

Waarom uw boek laten drukken bij Tipoprint?

Bent u van plan uw boek te laten drukken? Kies dan voor Tipoprint! Hier zijn een paar redenen waarom digitaal drukken bij ons de beste keuze is:

Ervaring die telt

We drukken jaarlijks meer dan 3500 boeken. Onze uitgebreide ervaring en expertise garanderen dat uw boek in goede handen is.

Betaalbare kwaliteit:

Dankzij onze eigen productieprocessen, zoals het drukken en binden van boeken, houden we de kosten laag. We kopen onze materialen groot in, wat leidt tot aanzienlijke kortingen. Of u nu kiest voor digitaal of offset, boeken drukken is bij ons verrassend voordelig.

Persoonlijke afwerking

Wilt u een boek met een linnen rug, elegante goudfolie of opvallende spot-UV effecten? Wat uw wensen ook zijn, bij Tipoprint maken we het mogelijk. We zorgen ervoor dat uw boek er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook aanvoelt als een echt kunstwerk.

Grote uitgevers

Veel grote uitgevers kiezen voor Tipoprint. Ontdek ons portfolio en doe inspiratie op.

Wat is het verschil tussen offset en digitaal drukken?

Overweegt u uw eigen boeken te laten drukken? Dan komt u ongetwijfeld de termen ‘digitaal drukken’ en ‘offset drukken’ tegen. We leggen u graag uit wat deze termen betekenen.

Offset drukken is een traditionele druktechniek waarbij de inkt van een drukplaat via een rubberdoek op het papier wordt overgebracht. De opstartkosten zijn aan de hoge kant, maar hoe meer boeken u laat drukken, hoe lager de prijs per boek wordt. Deze techniek is daarom vooral geschikt voor grote oplages vanaf 300 stuks. 

Aan de andere kant hebben we digitaal drukken, een modernere techniek waarbij een digitaal bestand rechtstreeks naar de printer wordt gestuurd. Dit is vergelijkbaar met hoe een kantoorprinter werkt, maar dan veel groter en krachtiger. Het grote voordeel van deze techniek is dat er geen traditionele drukplaten nodig zijn. Dat maakt het een stuk voordeliger als u kleine oplages nodig heeft.

Toch is er ook een nadeel aan digitaal drukken: de prijs per boek daalt niet snel als u meer exemplaren laat drukken. Of u nu 50 of 1000 boeken bestelt, de prijs per stuk blijft ongeveer gelijk. Heeft u veel boeken nodig? Dan is offset drukken misschien een goedkopere keuze. 

Wanneer is digitaal drukken de beste keuze voor uw boek?

Wilt u een boek laten drukken en twijfelt u over de juiste druktechniek? Hier zijn een paar simpele richtlijnen die u helpen om te bepalen of digitaal drukken de beste keuze is:

Kleinere oplages

Als u niet van plan bent om duizenden exemplaren te drukken, dan is digitaal drukken vaak de goedkoopste optie. De lage opstartkosten maken het zeer geschikt voor kleinere oplages.

Snelheid

Wilt u uw boek snel in handen hebben? Geen probleem! We hoeven geen drukplaten te maken, dus het drukproces kan meteen beginnen zodra het digitale ontwerp klaar is. Digitaal drukken is dan ook veel sneller dan traditionele druktechniek.

Hoge kwaliteit

De kwaliteit van digitaal drukken staat tegenwoordig bijna gelijk aan die van offset drukken. Uw boeken zien er fantastisch uit, met heldere kleuren en scherpe details

Personalisatie

Wilt u elk boek een persoonlijk tintje geven? Digitaal drukken maakt het makkelijk om elk exemplaar te personaliseren. Perfect voor speciale edities of marketingacties.

Minder opslag nodig

  • Bij digitaal afdrukken van boeken is er minder opslagruimte nodig omdat u boeken in kleine oplages kunt printen, wat verspilling en overtollige voorraad voorkomt. 

 

Kies je papiersoort

Je kunt bij ons op alle papiersoorten drukken.

Ben je benieuwd naar de exacte kosten van het drukken van uw boek? Vraag vandaag nog een offerte aan! Bij elke prijsopgave vermelden we verschillende oplages, zodat u precies ziet hoe het totaal aantal boeken de prijs per stuk beïnvloedt. Zo maakt u altijd de beste keuze voor uw project

Goedkoop boeken drukken in kleine oplages

Droomt u ervan uw eigen boek te laten drukken, maar ziet u op tegen de hoge kosten en opslag? Dan is digitaal drukken een prima keuze. Met digitaal drukken zijn geen dure opstartkosten nodig, wat een groot verschil maakt in de kosten. Zo kunt u heel betaalbaar boeken drukken – vanaf 75 exemplaren tot zo’n 300 stuks.

Wilt u een tekst wijzigen, een andere coverfoto proberen of een speciale boodschap toevoegen? Geen probleem! Wij kunnen uw aanpassingen snel en eenvoudig doorvoeren, zonder extra kosten. Dit maakt digitaal drukken perfect voor unieke, gepersonaliseerde boeken of om snel in te springen op marktkansen.

Neem contact met ons op en ontdek hoe gemakkelijk en goedkoop wij uw boek kunnen drukken, zelfs in kleine oplages. Of u nu kiest voor digitaal drukken of toch liever offset, bij ons is uw boek in goede handen.

Vul uw contactgegevens in