Stap 2: Uw teksten aanpassen en verbeteren tijdens de redactie- en tekstcorrectiefase

Zodra u tevreden bent over de inhoud van uw manuscript is het tijd voor de redactiefase. Ons advies is om iemand anders uw teksten te laten redigeren en/of corrigeren. Doordat u de tekst zelf geschreven hebt, ziet u uw eigen fouten waarschijnlijk niet. Uiteraard kunt u een kennis vragen om een kritische blik op uw manuscript te werpen. Dat zal er al voor zorgen dat veel kleine foutjes uit de tekst verdwijnen. Wij raden echter aan om altijd een professional in te schakelen om u bij te staan tijdens het redigeren en/of het corrigeren van uw tekst. 

Onze redacteur zal u bijstaan bij de redactie van uw manuscript en u handvatten aanreiken om de tekst te verbeteren. Bijvoorbeeld wat betreft het plot, de spanningsboog, de personages en de schrijfstijl. Of in geval van non-fictie of de informatie duidelijk overkomt.

Bent u helemaal tevreden over uw manuscript en wilt u dit laten controleren op onder andere grammaticale fouten, zinsbouw, spelfouten en interpunctie? Schakel ons dan in voor de tekstcorrectie. Wij maken graag een offerte op maat.

Voorbereidend op Stap 3: Vormgeving

Daarnaast wordt het nu tijd om te bedenken hoe u het omslag eruit wilt laten zien. De meeste klanten die een boekenwinkel of webshop bezoeken zullen eerst naar het omslag van het boek kijken en daarna de achterflaptekst lezen. Het is dus uiterst belangrijk dat de achterflaptekst pakkend is en de inhoud van uw boek goed weergeeft.
Wat is uw doelgroep en hoe maakt u een lezer nieuwsgierig naar de inhoud? Bekijk eens de achterflapteksten van bestsellers in de boekenwinkel, in webwinkels of de bibliotheek, leer ervan en gebruik dit bij het schrijven van uw eigen achterflaptekst. Komt u er niet uit of wilt u het schrijven van de achterflaptekst liever uitbesteden? Dat kan! Neem daarvoor gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.