Stap 3: Bepalen en uitwerken hoe uw boek eruit gaat zien

Uiteraard kunt u het binnenwerk en omslag zelf vormgeven, maar een professionele vormgever of zetter kan u veel werk uithanden nemen. Daarnaast beschikt hij over vormgeefprogramma’s waarmee hij uw werk een professionele uitstraling kan geven. Dit geldt zowel voor uitgaven met alleen tekst als voor boeken met foto’s of andere illustraties. In een vormgeefprogramma kunnen onderdelen tot op de millimeter nauwkeurig geplaatst worden en zijn zeer veel kleuren en lettertypen beschikbaar. De vormgever zal luisteren naar uw wensen en maakt één of meerdere versies, past deze desgewenst aan en in samenspraak met u geeft hij het uiteindelijke boek vorm.
Wilt u het binnenwerk en/of omslag door een vormgever of zetter drukklaar laten maken, neem dan contact met ons op en wij bekijken samen met u de mogelijkheden.

Voorbereidend op Stap 5: Distributie, verkoop & marketing

Wilt u uw uitgave in de boekhandel, online boekwinkels en andere winkels verkopen, dan is het in deze fase belangrijk dat u een ISBN aanvraagt. Het ISBN is een uniek nummer dat bij uw boek hoort. U vindt het ISBN terug bij de streepjescode en op een van de eerste pagina’s van uw boek. Zonder ISBN kan uw boek niet verkocht worden in de (online) boekhandel en veel andere winkels.
En heeft u al nagedacht over de verkoopprijs waarvoor u het boek op de markt wilt brengen? Wilt u acties met het boek doen of niet? En wilt u het alleen in de (online) boekhandel verkopen of ook via andere winkels of webshops? Bij stap 5 komen deze onderwerpen uitgebreider aan bod, maar het is alvast goed om hier nu al over na te denken, omdat er wellicht al zaken in gang kunnen worden gezet.