Menu

Aanleverspecificaties

Voor het aanleveren van uw boekomslag zijn er specificaties waaraan uw bestand moet voldoen. Door deze aanleverspecificaties zorgvuldig te volgen, kunnen we de omslag van uw boek perfect drukken. Voor de boekomslag zijn er eisen met betrekking tot bestandsformaten, kleurspecificaties, marges en andere ontwerpdetails. Zorg ervoor dat uw bestanden hieraan voldoen voor een vlekkeloos drukproces.

Bestandsformaat

Lever de boekomslag aan als PDF-bestand. Plaats de voorzijde aan de rechterkant, de rug in het midden en de achterkant links. Bekijk onze pagina boekomslag bewerken om meer te weten te komen over het ontwerp en de tools voor een mooie boekomslag. 

Kleurspecificaties

Gebruik voor zwarte tekst uitsluitend de K (zwart) van het CMYK-kleurenpalet. Hele dunne lijntjes kunnen problemen opleveren en als stippellijntjes uit de productie komen. Daarom mogen lijnen niet dunner zijn dan 0,25 mm.

Voor optimale kleuren ontvangen we uw PDF graag met de volgende kleurprofielen:

Marges en afmetingen

De afmetingen van de boekomslag zijn afhankelijk van het aantal pagina’s en de gekozen papiersoort. Hiervoor hebben we een tool die een werktekening maakt en de aan te leveren maten laat zien. Dankzij deze tool zullen de afmetingen perfect bij uw boek aanlsuiten. 

Belangrijke inhoud moet minstens 5 mm van de rand staan. Houd ook rekening met een minimale snijmarge. Dit ligt aan het soort cover dat u kiest. Zie hieronder de snijmarges per coversoort: 

Rug van de omslag bedrukken

Ook de rug van de omslag kunnen we bedrukken. Voeg deze toe als de tweede pagina in hetzelfde PDF-bestand. Laat rond de rug 5 mm ruimte tussen beide pagina’s, zodat hier geen lijm op komt tijdens het binden.

Download hier onze handige checklist voor het aanleveren van de boekomslag!

Meer informatie

Boek laten drukken?

hardcover boeken

Hardcover boeken

Jaarboek

magazines estadio

Magazines

ringband boeken

Ringband

softcover boeken

Softcover boeken

Journal

Hardcover boeken

Jaarboek

Magazines

Ringband

Softcover boeken

Journal