Menu

Vormgeven

Uw verhaal staat, is door de redigeer ronde heen en nu is het moment aangebroken om uw boek vorm te geven. De vormgeving van uw boek is niet alleen bepalend voor de eerste indruk die het maakt, maar ook voor de mate waarin het lezers aanspreekt en vasthoudt. Het is een cruciale stap in het creëren van een aantrekkelijk en professioneel eindproduct dat opvalt tussen de vele andere boeken op de plank.

Wat houdt het vormgeven van een boek in?

In deze stap moeten er een hoop beslissingen gemaakt worden die allemaal gericht zijn op de aantrekkingskracht van het eindproduct. Het moet er mooi en handig uitzien. Dit begint met het kiezen van het juiste papier dat bepaalt hoe het boek aanvoelt. Vervolgens moet u beslissingen maken over het lettertype, hoe u afbeeldingen weergeeft en welke kleuren u gebruikt. In deze stap maakt u het binnenwerk op en ontwerpt u een aantrekkelijk en uniek boekomslag ontwerp. 

Kies de papiersoort

Bij het kiezen van het papier voor uw boek is het belangrijk om te denken aan uw lezers, zodat u de juiste keuze maakt. Het soort papier heeft namelijk invloed op hoe het boek eruit ziet en hoe het leest. Bij ons heeft u de keuze uit verschillende soorten papier, elk met hun eigen voordelen. Zo heeft ongestreken papier een matte uitstraling en is uitstekend voor leesteksten. Maakt u een boek waar veel gebruik wordt gemaakt van afbeeldingen? Laat deze tot leven komen met gestreken papier in een glanzende of half matte variant.

Formaat van het boek

Een belangrijke stap in de vormgeving van uw boek is het kiezen van het formaat. Bij ons kunt u kiezen uit standaardformaten, zoals A4, A5 of 170×240 mm. Heeft u een uniek formaat in gedachten? Bespreek dit met ons! Wij kunnen ook een boek laten drukken die perfect aansluit op uw wensen. 

Opmaken van het binnenwerk

Het binnenwerk van een boek omvat alle pagina’s en elementen die zich binnen in het boek bevinden. Denk hierbij aan de afbeeldingen, tekst, inhoudsopgave etc. Het binnenwerk bepaalt of het makkelijk leesbaar is voor de lezer. Houdt in dit vormgevingsproces rekening met zaken zoals de lettergrootte en -stijl, regelafstand en marges. Daarnaast bepaalt u of er afbeeldingen of andere visuele elementen toegevoegd moeten worden om de inhoud van het boek te versterken. Wilt u het boek laten drukken in full colour of gaat u voor een klassieke zwart-wit uitstraling? Ook heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van een PMS-bedrukking waarbij rekening gehouden wordt met een consistent kleurgebruik zoals dat van uw huisstijl. 

Boekomslag afwerkingen

Na het ontwerpen van uw boek, kunt u kiezen uit verschillende afwerkingen om het een gepolijste uitstraling te geven. Bij ons krijgt uw boek altijd een beschermende laag van laminaat. We brengen een dunne laag plastic aan op de boekomslag om deze te beschermen. Kies hierbij uit voor een glanzende afwerking of een matte laminaat afwerking. 

 

Maak de omslag extra opvallend door speciale afwerkingen zoals Spot-UV te kiezen. Hiermee creëert u een glanzend effect op bepaalde delen van de kaft, die zelfs beschikbaar is in een 3D-effect. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de cover te laten pregen, een techniek waarmee diepte en textuur worden toegevoegd. Met pregen wordt een ontwerp of tekst in reliëf op het oppervlak van de kaft gedrukt, wat zorgt voor een tastbare verhoging. Wilt u een matte of luxe metallic glans toevoegen aan de boekomslag? Dan is foliedruk de ideale keuze, perfect om titels of logo’s te accentueren.

Hulp nodig bij het vormgeven van uw boek?

Bij Tipoprint helpen we u maar al te graag in iedere stap van het publiceren van een boek. Heeft u hulp nodig bij het vormgeven van uw boek? Neem gerust contact met ons op! Onze deskundige vormgevers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het realiseren van uw boek. 

Meer informatie

Boek laten drukken?

hardcover boeken

Hardcover boeken

Jaarboek

magazines estadio

Magazines

ringband boeken

Ringband

softcover boeken

Softcover boeken

Journal

Hardcover boeken

Jaarboek

Magazines

Ringband

Softcover boeken

Journal