Menu

Uitgeven in eigen beheer

Veel boeken worden uitgegeven door een uitgeverij, maar waarom zou u het niet zelf doen met Tipoprint? Uw boek uitgeven in eigen beheer betekent dat u alles in eigen hand heeft: van het schrijven tot de verkoop. Zo bepaalt u bijvoorbeeld zelf hoe uw boek eruit komt te zien en behoudt u alle rechten. 

Uw boek uitgeven in eigen beheer klinkt misschien als een flinke onderneming, maar met onze begeleiding kunt u uw boek binnen de kortste keren vol trots op de markt brengen. Wij zorgen ervoor dat het proces soepel verloopt en u er écht van kunt genieten.

Stappenplan voor boek uitgeven in eigen beheer

Er is een aantal belangrijke stappen bij het zelfstandig uitgeven van een boek. We nemen u hier graag stap voor stap in mee. 

Boek schrijven
Uiteraard begint u met uw boek te schrijven. Dit is de meest creatieve en tijdrovende stap. Maak een duidelijk plan of schema om uw ideeën en verhaalstructuur uit te werken. Schrijf in ieder geval elke dag een stukje, ook al zijn het maar honderd woorden. Regelmatig schrijven helpt u om door te gaan!
Boek corrigeren en redigeren
Na het schrijven is het tijd om uw boek te corrigeren en redigeren. Dit zorgt ervoor dat uw verhaal foutloos en duidelijk is. Bij het correctiewerk wordt gekeken naar spelling- en grammaticafouten, terwijl bij het redigeren ook wordt gekeken of het verhaal logisch in elkaar zit. Een professionele redacteur kan hierbij helpen, maar ook proeflezers zoals vrienden kunnen waardevolle feedback geven. Een frisse blik helpt om fouten en onduidelijkheden te ontdekken.
Boek vormgeven
“Don’t judge a book by its cover.” Nou, dat doen lezers tóch. Het is daarom belangrijk om uw boek zowel aan de buitenkant als de binnenkant een professionele opmaak te geven. Zo moeten de cover en de flaptekst aanspreken, maar moet ook de tekst in het binnenwerk netjes worden opgemaakt. Een grafisch vormgever en persklaarmaker kunnen hierbij goed van pas komen. En wilt u uw boek ook verkopen in (online) boekwinkels? Vraag dan een ISBN aan. Dit unieke nummer moet namelijk op de titelpagina en de achterkant van uw boek komen te staan. Dit maakt uw boek makkelijk vindbaar en verkoopbaar.
Boek drukken
Dan is het nu tijd om uw boek te laten drukken. Een spannende stap, want het duurt niet lang meer totdat u uw eigen boek eindelijk in handen heeft. Bij ons kunt u uw boek volledig naar wens laten drukken. De cover, het formaat, de papiersoort, de afwerking en het aantal exemplaren: het is allemaal aan u! En als u er zelf niet helemaal uitkomt, kunnen we hier uiteraard in adviseren.
Boek promoten en verkopen
Gefeliciteerd! Uw boek is nu officieel uitgegeven. De volgende stap is de promotie en verkoop. Een goede marketingstrategie is belangrijk om uw boek onder de aandacht te brengen. Dit kan via sociale media, boekpresentaties en samenwerkingen met bloggers en recensenten. Ook moet u er natuurlijk voor zorgen dat uw boek verkrijgbaar is in zoveel mogelijk (online) boekwinkels.

De voordelen van uw eigen boek uitgeven met Tipoprint

We begrijpen hoe spannend en uitdagend het is om zelf een boek uit te geven. We helpen u daarom graag! Als uw betrouwbare partner staan we klaar om u te ondersteunen bij elke stap op weg naar uw eigen boek.

We doen namelijk meer dan alleen drukwerk. We helpen u bijvoorbeeld met het ontwerpen van uw boek, bieden redactionele hulp en geven advies over de beste materialen en formaten voor uw boek. Ook kunnen we u helpen bij het aanvragen van een ISBN en ervoor zorgen dat uw boek op veel plekken verkrijgbaar is. 

We hebben al meer dan 300 auteurs geholpen hun droom waar te maken. Samen maken we ook jouw boek tot een succes! 

Bel mij terug verzoek

Publicatie verliep moeiteloos

Wat in 2009 kleinschalig begon, is uitgegroeid tot een internationaal opererende boekdrukkerij dat zich toelegt op het drukken van boeken en aanverwante producten. Met jaarlijks meer dan 3500 boektitels zijn we snel een belangrijke speler geworden in de grafische/boekdruk industrie, vooral in Nederland, Duitsland.

- Marijn

Puk van de pettenflat

Veelgestelde vragen over zelf boek uitgeven

De kosten van het uitgeven van een boek in eigen beheer hangen van verschillende dingen af, zoals de omvang van uw boek, de gekozen papiersoort, het formaat en het aantal exemplaren dat u wilt laten drukken. 

Wilt u het precieze bedrag weten? We bieden transparante prijzen en een op maat gemaakte offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. Neem gerust contact met ons op voor een gedetailleerde prijsopgave.

We bieden de mogelijkheid om uw boek al vanaf 75 exemplaren te drukken. Het is handig om met kleine oplages te beginnen, zodat u eerst kunt zien hoe uw boek verkoopt en geen hoge opslagkosten hoeft te betalen. Als er meer vraag is, kunt u altijd meer boeken laten drukken.

Een boek in eigen beheer uitgeven heeft veel voordelen. U houdt alle rechten en bepaalt zelf hoe uw boek eruitziet en wat erin staat. U verdient ook een stuk meer per verkocht boek dan bij een traditionele uitgeverij. Ook kiest u zelf hoeveel boeken u wilt laten drukken en kunt u snel aanpassingen doen of extra boeken laten maken als dat nodig is.