Menu

Veelgestelde vragen

Om kostenefficiënt alle verschillende soorten boeken te kunnen produceren is het belangrijk om de meest geschikte machine voor elk type boek ter beschikking te hebben. Wij hebben diverse productielocaties waar de boeken geproduceerd worden. Iedere productielocatie heeft zijn eigen specialisme en daarom zijn wij altijd kostenefficiënt. Daarnaast speelt schaalgrootte een belangrijke rol. Door de grootte van onze organisatie kunnen wij grootschalig inkopen en daardoor een inkoopvoordeel creëren.

Dat kan zeker! We kunnen alleen een omslag ontwerpen of het complete boek. Ook als u al een ontwerp heeft en dit door ons wil laten controleren, dan kan dat uiteraard. Wij zorgen er dan voor dat de drukbestanden gereed zijn om te drukken!

Zoals in meerdere vakgebieden het geval is, is ook de productie van boeken veelal naar Oost-Europa verschoven. Deze landen kunnen – mede door de lage loonkosten – zeer kostenefficiënt produceren. Wat ook helpt is de financiële steun van de Europese Unie die wij ontvangen.

Absoluut. Alleen de productie van uw boek vindt in het buitenland plaats. Wij werken vanuit ons kantoor in Lisse, middenin de Bollenstreek, met zes ordermanagers om u bij te staan. Zij spreken allen Nederlands.

Dat is afhankelijk van de specificaties en de oplage van het boek. Houd in ieder geval rekening met 3 tot 4 weken productietijd.

Wij drukken boeken op offset drukpersen. Deze persen zijn erg kostbaar en daarom is het niet rendabel om deze machines op te starten voor een enkel exemplaar. Wel kunnen we voor u een gedrukte offset proef maken op een formaat van 70×100 cm. U kunt zelf de indeling van dit drukvel bepalen. Neem contact met ons op voor de kosten.

Zeker! Uw drukbestanden worden grondig gecontroleerd alvorens de productie start. Na onze controle ontvangt u nog een digitale drukproef.

De eerste stap is het aanvragen van een ISBN bij www.isbn.nl en uw boek aanmelden bij het Centraal Boekhuis. Het Centraal Boekhuis levert boeken aan alle (online) boekhandels in Nederland en Vlaanderen, zoals onder andere Bol.com, Libris en Managementboek. Voor meer informatie kunt u ons contacten of zelf een kijkje nemen op www.cb.nl

Dat is geen probleem. Vanuit onze drukkerij kunnen we de boeken verschepen naar elke gewenste locatie.

Zonder ISBN is het uitgesloten dat uw boek in de online of offline boekhandel wordt aangeboden. Wij raden u daarom aan om altijd een ISBN aan te vragen. Dit kan via www.isbn.nl. Wij kunnen u daar uiteraard bij helpen.

Alle mogelijke veredelingen zijn mogelijk. Van goudfolie tot een blindpreeg en van spot-uv tot een linnen rug. Wij horen graag uw wensen en gaan hier dan direct mee aan de slag. Mocht u input en/of voorbeelden willen ontvangen om inspiratie op te doen, neemt u dan contact met ons op.

Wij helpen u uiteraard graag verder. Neem gerust contact met ons op.